Reacties alternatief 4e congres Verborgen Aanwezig

Op 11 februari 2021 werd het alternatief voor het 4e congres gehouden van Verborgen Aanwezig. De deelnemers kregen een speciaal voor dit congres bedrukte rugzak, gevuld met het materiaal van de sprekers, aangevuld met bonus keuze materiaal én een speciale pagina op de site met videomateriaal van de sprekers. Hieronder de kernsprekers die voor deze dag gepland stonden. 

Karen Glistrup is systeem- en psychotherapeut in Ry, Denemarken.
Zij traint professionals en is auteur van 4 boeken. Het boek ‘Ik wil jullie iets vertellen’ is baanbrekend en is vertaald in het Noors, Engels, Duits en Nederlands. In totaal verkocht zij al meer dan 31.000 exemplaren! “Er heerst een diepgewortelde traditie om te midden van verdriet, psychiatrie, gecompliceerde echtscheiding, ernstige ziekte of andere stressvolle levensomstandigheden, kinderen te ontzien door hen ‘te sparen’, met goedbedoeld stilzwijgen. Juist de stilte maakt echter kinderen onzeker en schept vruchtbare grond voor gevoelens van schaamte en boosheid. Kinderen verlangen naar volwassenen om hen heen, die de stilte doorbreken en eerlijk en open spreken over de realiteit waarin zijn leven. Belast met de erfenis van eerdere generaties hebben velen van ons zowel de juiste ‘taal’ als moed gemist om met elkaar en met kinderen over gevoelige kwesties te praten.” Karen geeft handvatten in haar boek om als mens in ons vak, nieuwe stappen te zetten..

Marieke Groenewold heeft zich niet zonder reden ontwikkeld tot een expert in hoogbegaafdheid.
Zij zal ons vandaag meenemen in de wereld van kritische vragen en intensiteit. Marieke geeft aan dat het er uiteindelijk niet om gaat hoe slim je bent. Het gaat er vooral om dat je met die eigenschappen kan omgaan, en moeilijkheden leert overwinnen zonder jezelf te verliezen. Als lid van de expertgroep ontwikkelingsvoorsprong ontmantelt zij integer én respectvol misverstanden die bij professionals leven. Zij traint scholen, organisaties, ouders en kinderen.
Zij zal ons helpen met herkennen wat wij in onze dagelijkse praktijk zien. Vanuit haar brede ervaring in de gezondheidszorg, geeft zij ons nieuwe aandachtspunten en vooral een stukje helderheid van geest.

Peter Janssen is trainer, psycholoog en opvoedadviseur.
Hij is vandaag dagvoorzitter en samen met Violaine Janssen organisator van dit congres. Zijn methodieken om te praten met kinderen; ‘De Geit en zijn vriendjes’ en ‘Verborgen Aanwezig, The Experience’ geven woorden en inzicht aan kinderen en praktische handvatten aan de professionals die met hen werken. Op een interactieve manier belicht hij vandaag ‘The Experience’. Een ‘spel’ waarmee scholen de leerlingen van groep 6, 7 en 8, voorlichten over essentiële thema’s zoals o.a. pesten, (kinder)mishandeling, TOS, en sociaal maatschappelijke achterstand. Kinderen worden wijzer gemaakt in het gebruik van Toegepaste Empathie en leren, juist in conflicten, gericht nieuwsgierig te zijn naar de beweegreden van hun klasgenoten. Daarnaast demonstreert hij de ‘Deal with it!’ gesprekskaarten. De (start)positie voor een betekenisvol gesprek. 

Hierboven de inhoud van de rugzakken,
hieronder een aantal reacties;

Bedankt voor de rugzak!

Ik ga zaterdag zitten voor het online gedeelte.

Hopelijk tot ziens in coronavrije tijden!

Hans van Son

En ook nog een gepersonaliseerde sleutelhanger, hoe leuk J

Hoop volgend jaar weer live aanwezig te zijn.

Ellen Sargentini

Coördinator Ondersteuningsteam

Met veel zorg is dit alternatief voor het congres samengesteld en uitgevoerd:

een rugtas vol met kostbare kennis en gereedschappen om mijn werk met kinderen te kunnen verdiepen!

Dank,

L.Fievez

Vve-peuterleidster-pedagoog

Hartelijk dank voor de rugzak! Echt heel erg leuk en heb deze met plezier uitgepakt! Nogmaals

wat een goed idee om op deze wijze toch de informatie te delen!

Annika Fisser

Jeugdzorgwerker

Bedankt, rugzak met inhoud ontvangen. 

Leuk!

David van Wijk

Goedemorgen, echt heel fijn geregeld, het alternatief èn het bezorgen van de rugzak. Wie weet tot snel!

Anne de Pagter

Ik ben meteen gaan lezen en kijken wat de inhoud is en hoe ik er mee uit de voeten denk te kunnen.
Interessante stof zo op het oog.

Ik ga me er op een ander moment helemaal op focussen om alles tot me te nemen.

Nogmaals, bedankt voor jullie inzet en alternatieve aanbod. Live had alles nog beter geweest, maar dit biedt ook zeker mooie input.

Inge Heethuis,

Jeugd-en gezinscoach BUCH

Gister binnengekregen en wat een mooi pakket (rugzak, boeken, persoonlijke sleutelhanger). Ik heb zin om ermee aan de slag te gaan. Uiteraard had ik liever naar het symposium gegaan, maar helaas. Hopelijk volgend jaar en dan ben ik zeker van de partij 😊

Bedankt, succes en tot gauw!

Angelique Lewakabessy

Projectcoördinator Home-Start en VoorleesExpress

Bedankt voor de rugtas met inhoud.

Het was ’n feestje om uit te pakken!

Ik ben ook benieuwd naar de digitale stukken, die ga ik binnenkort rustig bekijken.

Bedankt!

Groetjes

Maryska Morren – Kool
Jeugdzorgwerker

Bedankt voor het brengen van de rugzak met inhoud! Ben er heel blij mee en fijn dat het congres op deze creatieve manier toch nog doorgang heeft gevonden 😉

Brenda Dekker

Gedragswetenschapper

Wat een geweldig leuke rugzak en inhoud! Ik ben er erg blij mee! Hoewel het congres natuurlijk een leuk vooruitzicht was, is dit een prachtig en welkom alternatief! Vooral the Experience lijkt me mooi om te kunnen doen, als ook het Deal with it.

Vast&zeker tot ziens!

Helene de Vries        

Hartelijk bedankt voor de rugzak met al het mooie leesvoer 😊 !!

Sandra Tol

Jeugd en Gezinscoach

Nog ontzéttend bedankt voor de rugzak met mooie boeken e.d. die jullie zijn komen brengen. Vandaag, op mijn vrije dag en met de kids weer naar school, heb ik heerlijk geneusd en gelezen in alles en de site bekeken. Mijn complimenten voor hoe jullie dit hebben opgepakt. Echt gewéldig!! 👏

Irene Staats

Wat hebben jullie het geweldig gedaan! Wat een rijk aanbod en wat een inspiratie!! Chapeau!!👌

Tijdens de thuiswerk periode zijn er bij ons op school steeds meer onzichtbare kinderen zichtbaar geworden. Om die reden werd ik getriggerd door het introductiefilmpje van Karen Glistrup.

Bianca Boerlage

Schoolleider de Driemaster