Reacties Congres Rotterdam

Op donderdag 12 april 2018 vond voor de 2e keer het congres ‘Verborgen Aanwezig’ plaats. Meer dan 160 professionals waren aanwezig en kijken met voldoening terug op deze mooie dag waarin de zaal op een persoonlijke manier werd meegenomen in de thema’s. 

Het was een inspirerend congres door de “mooie” verhalen van de ervaringsdeskundigen uit de praktijk. Het houdt ons hulpverleners weer eens een spiegel voor en zet aan tot nadenken wat je kan betekenen, maar ook wat de valkuilen zijn in de hulpverlening. “Out of the box” denken blijft lastig!

Marga Kraaijkamp

Pedagogisch adviseur, Kwadraad

Ik heb een heerlijke dag gehad, mooie sprekers, fijne verrassingen en het doel om hulpverlening bewust te maken moedig ik zeker aan!!! Prachtig de verhalen van de dierenkaartjes te horen!! Daar word ik enthousiast van!!

Inge Verboom

Zorg coördinator,
Focus beroepsacademie

Ik vond het congres erg inspirerend, maar vooral ook indrukwekkend, met name de persoonlijke verhalen van de sprekers. De theatervoorstelling was prachtig, kippenvel gewoon!  Dit ga ik zeker delen met de voortgezet scholen waarmee ik samenwerk.

Fatna Salhi

Jeugdverpleegkundige, 
Centrum voor Jeugd en Gezin Hoogvliet

Ik heb met zeer veel interesse het congres Verborgen Aanwezig in de Nazarener kerk gevolgd. Persoonlijk waren de verhalen over de eigen ervaringen met Kindermishandeling en de ervaring over de moeite die het kost om jouw kind met een stoornis een veilige plaats op school te krijgen. Ook raakte mij de aanpak met de dierenkaartjes van Peter zelf. Mooi en doeltreffend in eenvoud. Ook de andere verhalen en presentaties kenden deze persoonlijke touch. Daarmee was het een congres met een verfrissend accent op het persoonlijke, betrokken vanuit het hart. Dit gaf impact, mooi.

Alex de Beer

Gebiedsadviseur jeugd, gemeente Rotterdam

Bedankt voor de boeiende dag in Rotterdam. Het was een goede afwisseling tussen geconcentreerd luisteren en kijken en even ontspannen. Ik heb er veel van geleerd!

 

Betty Haveman

Groepsleerkracht en vertrouwenspersoon.

Ik heb een hele mooie dag gehad vorige week donderdag. Hartelijk dank hiervoor.

 

 Isabel Hage

Clientondersteuner,
MEE Rotterdam-Rijnmond

Ik vond het hele programma goed in elkaar zitten! Mooi werk!

Marja Poker

Schoolmaatschappelijk werker

De complimenten voor dit geslaagde congres. Het was goed!! Heftig om te luisteren naar de ervaringsdeskundige. Verhaal omtrent de TOS was helder en maakte indruk. Het theaterstuk was erg duidelijk, actueel en heftig en goed gespeeld. De praktijkvoorbeelden van de slotspreker spraken voor zich.

Ik vertrok met een goed gevoel. Hier heb je wat aan. Door de sfeer en interesses en dynamiek goed vol te houden tot het eind. Top!! 

Joop Sannen

Begeleider Passend Onderwijs

Wat dit congres zo verfrissend en anders maakte was dat het niet zozeer om die theorieën draaide maar juist om persoonlijke ervaringen. Het zijn deze ervaringen die duidelijk binnenkomen, je aan het denken zetten  en het gesprek hierover aanwakkeren. De mindfulness sessies tussendoor zorgden voor een juiste balans in het geheel. Niet alleen de congres dag, maar ook hierna heb ik nog regelmatig teruggedacht aan de vele indrukken die ik heb opgedaan.

J. Punt

Docent,
Focus Beroepsacademie

Dit was werkelijk een fantastische, zeer inspirerende gave dag!

Er waren ervaringsdeskundige sprekers over kindermishandeling en over TOS = taal ontwikkelingsstoornis. Een psycholoog die zijn methode voor praten met kinderen ‘de geit en zijn vriendjes’ heeft toegelicht. En een theatervoorstelling over cyberpesten ‘shame & share’ door ‘Theaterhart’.

We werden ook enorm verrast door de aanwezigheid van een groep hele stoere bikers, van BACA: Bikers Against Child Abuse. Zij willen misbruikte en mishandelde kinderen de kracht geven om niet bang te zijn voor de wereld waarin zij leven. Echt kippenvel…

Mocht je de kans krijgen deze dag nog ergens te volgen, ik zeg doen!

Lenneke Hordijk

Jeugdverpleegkundige

Bedankt voor de fijne leerzame dag en de goede organisatie en catering.

Mieneke Meijer

Orthopedagogisch Muziek Docent.

Hartelijk dank voor het leerzame congres!

 

Astrid Kleimeer & Christian van der Star

Leerkrachten